CSS REEL Nominee

Samen met de klant bepalen zij de behoeften en ontwikkelen aan de hand daarvan een totaal oplossing omtrent LED-verlichting. Innovatie en het voordurend streven naar perfectie zijn kernmerken van FLESCH.

Dienst gerealiseerd voor Flesch door Brancom Internetbureau:

 • Logo en Huisstijl laten ontwerpen Logo & Huisstijl

FLESCH werkt uitsluitend met de beste fabrikanten in de internationale LED-verlichting markt. Wij kregen de eer om het nieuwe logo voor hen te ontwerpen.

 • Flesch logo1

  Typografie

  FLESCH is een bedrijf dat zich al jaren lang meet met de grootste LED bedrijven in Duitsland. De krachtige bedrijfsnaam wilden zij ook in een krachtig en duidelijk lettertype terug zien komen in hun nieuwe logo. Er is een selectie gemaakt van lettertypes die de visie van het bedrijf reflecteren. Uiteindelijk is de keuze gevallen op het lettertype: Klavika Regular en Klavika Bold.

 • Flesch logo2

  Kleur

  Binnen het bedrijf zijn er 3 business lines; LED Light technology, Focus Application en Industrial Installations. De volledige focus ligt op de LED technologie dus er is gekozen om als basis kleuren rood, groen en blauw te gebruiken. Deze kleuren worden wereldwijd geassocieerd met LED en geven (potentiele) klanten van FLESCH direct de associatie met LED verlichting. In het definitief logo zijn er nog lichtere varianten van de LED kleuren aan de linkerzijde verwerkt.

 • Flesch logo3

  Vorm

  Omdat er binnen FLESCH drie duidelijk businesslines zichtbaar zijn wilde wij dit ook graag terug laten komen in het beeldmerk van het logo. Er zijn schetsen gemaakt waarin “leafs” terug kwamen aangezien dit geassocieerd word met kostenbesparing en milieuvriendelijk. Daarnaast is er veel gespeeld met ronde vormen die in elkaar overliepen. Hiervoor is gekozen omdat licht eigenlijk nog 1 vaste kleur heeft. Door veel met gradienten (kleurverlopen) te werken kreeg het beeldmerk een speelse look & feel!

 • Flesch logo4

  Eindproduct

  Het definitieve logo dat wij ontwikkeld hebben voor FLESCH is een combinatie van een speels beeldmerk waarin de 3 hoofdkleuren van LED terug komen, met een strak en dik lettertype. Het kleurrijke beeldmerk zorgt ervoor dat men direc teen associatie met LED verlichting krijgt en daarnaast valt het logo hierdoor duidelijk op. Tot slot is er een slogan toegevoegd aan het logo om de kern van het bedrijf in enkele woorden direct kenbaar te maken. Al met al een leuke case met een erg tevreden klant als resultaat!

Licht anderen ook in over deze geweldige case!

Heeft u nog een vraag of opmerking? Twijfel niet en neem contact met ons op
of kom eens gezellig langs voor een kopje koffie!

Heeft u nog een vraag of opmerking?
Twijfel niet en neem contact met ons op of
kom eens gezellig langs voor een kopje koffie!

Heeft u nog een vraag of opmerking? Twijfel niet en neem contact met ons op of kom eens gezellig langs voor een kopje koffie!

Menu