CSS REEL Nominee

Google breidt ondersteuning uit voor 'lichter' maken van webpagina's

zaterdag 13 juni 2015 11:25

Google stelt dat het zijn Web Light-functionaliteit met succes heeft getest, waardoor meer landen er ondersteuning voor krijgen. Met de feature kunnen websites veel sneller geladen worden doordat een 'gestripte' versie ervan wordt vertoond.

Enige tijd geleden begon Google met een field test voor Web Light in Indonesië. Volgens de internetgigant was het experiment succesvol en krijgen nu ook Android-gebruikers in India en Brazilië ondersteuning voor het sneller laden van webpagina's door een gestripte versie te tonen. De snellere versie wordt getoond als wordt opgemerkt dat de internetverbinding traag is; wat Google precies verstaat onder traag is niet bekend. Dat westerse landen nog geen toegang hebben gekregen tot de feature heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat de internetverbindingen daar sneller zijn. Het is echter aannemelijk dat de ondersteuning later nog verder wordt uitgebreid.

Google begon aanvankelijk met het tonen van een lichtere versie van zijn eigen websites in het geval er een langzame verbinding werd gedetecteerd, maar doet dit dus nu ook met websites van derden. Het werkt overigens alleen als de webpagina wordt ingeladen vanuit een Google Search-resultaat. Ook werkt het vooralsnog alleen op Android-smartphones waarop gebruikt wordt gemaakt van Chrome.

Volgens Android Police is het mogelijk om een gestripte webpagina te bekijken door deze te benaderen via een speciale url. Dat kan door de webpagina achter http://googleweblight.com/?lite_url= te plakken. Niet alle websites, waaronder Tweakers, lijken goed te werken. Volgens Google gebruikt Web Light 80 procent minder data en kunnen webpagina's dus vier keer sneller worden ingeladen. Webmasters kunnen er overigens voor kiezen om het tonen van een gestripte versie te blokkeren.

Bron: Tweakers

Tags: hosting, webshop, website, snelheid, laadtijd

Reageer op dit nieuwsbericht:

Deel dit nieuwsbericht met anderen:

Overige nieuwsberichten

Menu