CSS REEL Nominee

Google ontwikkelt Captcha zonder lastige tekstinvoer

donderdag 04 december 2014 16:02

Google heeft zijn Recaptcha-dienst vernieuwd. Om aan te tonen dat de gebruiker een mens is en geen spambot hoeft er voortaan alleen nog op een knop te worden geklikt.

Captcha's zijn de plaatjes van moeilijk leesbare woorden, die vervolgens moeten worden overgetypt door mensen die een site bezoeken.

Met behulp van de tekstvelden proberen sites de echte gebruikes te scheiden van spamscripts: Als de tekst correct word ingevoerd, weet de site dat de gebruiker een echt mens is, en niet bijvoorbeeld een spamscript dat toegang tot de site wil om vervelende berichten te sturen.

Het nadeel is dat naarmate de spammers en hun scripts slimmer worden, de captcha's steeds gebruiksonvriendelijker worden. Google wil dat probleem nu oplossen met een slimmere captcha waarbij het invoeren van tekst niet meer nodig is.

De manier waarop de gebruiker op een knop drukt moet nu al genoeg zijn om te ontdekken of het om een mens of een script gaat. Alleen in twijfelgevallen krijgt de gebruiker nog een moeilijk leesbare tekst te zien die hij of zij moet overtypen.

De meeste spamscripts zijn inmiddels zo slim geworden dat de meeste captcha's niet meer naar behoren werken. Zelfs de slechtst leesbare tekst is door kunstmatige intelligentie te achterhalen met een precisie van 99,8, aldus Google

 

Bron: NU.nl

Reageer op dit nieuwsbericht:

Deel dit nieuwsbericht met anderen:

Overige nieuwsberichten

Menu