CSS REEL Nominee

Kwart van alle websites draait op Wordpress

maandag 09 november 2015 08:23

Contentmanagementsysteem (cms) Wordpress wordt gebruikt door een kwart van alle websites. 

Dat meldt althans W3Techs, dat het gebruik en marktaandeel van cms'en onderzoekt.

"WordPress wordt gebruikt door 58,7 procent van alle websites waarvan we weten op welk contentmanagementsysteem ze draaien. Dit is 25 procent van alle websites", aldus W3Techs.

WordPress is al jaren het grootste cms op de markt, maar groeit al jaren nog gestaag door. In januari 2011 werd WordPress nog door 13,1 procent van de sites gebruikt. In januari 2015 lag dat aandeel op 23,3 procent.

Het gezamenlijke marktaandeel van andere contentmanagementsystemen stijgt ook. Apart genomen weten de grootste twee conrurrenten, Drupal en Joomla, met marktaandelen van respectievelijk 2,8 en 2,1 echter niet in de buurt te komen van WordPress.

Mijlpaal
WordPress-oprichter Matt Mullenweg is trots op de ontwikkeling: "Natuurlijk gaat het op en neer gedurende een maand, maar het is nog steeds een leuke mijlpaal." Mullenweg verwacht dat het marktaandeel van WordPress aan het eind van het jaar tot ruim boven die 25 procent zal stijgen. "De grote kans ligt bij de 57 procent van de websites dat nog geen enkel cms gebruikt."

Wordpress website
Wilt u meer te weten komen omtrent het CMS WordPress en/of een vrijblijvende offerte ontvangen? Lees hier meer omtrent een WordPress site laten maken.

Bron: NU.nl

Tags: WordPress, Website laten maken

Reageer op dit nieuwsbericht:

Deel dit nieuwsbericht met anderen:

Overige nieuwsberichten

Menu