CSS REEL Nominee

Tech gigant geeft terug aan de maatschappij!

zondag 31 augustus 2014 13:54

Google gaat samen met de Zwitserse farmaceut Novartis slimme contactlenzen maken. Dat meldt het financieel persbureau Bloomberg. Volgend jaar moet het eerste prototype op de markt komen. “Het is onze droom om technologie aan te wenden om het leven van miljoenen mensen te verbeteren”, zegt Google’s Sergey Brin in een verklaring.

Met de slimme lens kunnen mensen met een oogafwijking geholpen worden. Google werkt al aan een lens die via sensoren de bloedsuikerspiegel van de drager controleert. Veel diabetici krijgen vanwege hun ziekte last van oogproblemen en met deze lens kan dat worden aangepakt.

Google wil met deze nieuwe lens ook andere oogaandoeningen betrekken bij de ontwikkeling zodat het zicht dat mensen met een oogaandoening nog wel hebben, verbeterd kan worden. Door microchips in te bouwen die het oog kunnen ondersteunen of zelfs overnemen moet dit mogelijk worden.

Topman Joe Jimenez van Novartis vindt het een grote uitdaging om met het project aan de slag te gaan en hoopt binnen vijf jaar de eerste lenzen in productie te nemen.

Bron: Metro

Reageer op dit nieuwsbericht:

Deel dit nieuwsbericht met anderen:

Overige nieuwsberichten

Menu