CSS REEL Nominee

Websites Telfort en Rijksoverheid offline door storing bij Prolocation - update

dinsdag 10 februari 2015 11:56

Door een storing bij netwerk- en hostingprovider Prolocation zijn meerdere grote websites, waaronder die van de Rijksoverheid, GeenStijl en Telfort, offline. Het is onduidelijk wat de oorzaak van de storing precies is.

datacenterEen medewerker van Prolocation bevestigt tegenover Tweakers dat er sprake is van een storing, maar geeft geen verdere details. De oorzaak bevindt zich mogelijk bij een gebroken fiberkabel, schrijft Platform IQ, een advertentienetwerk dat diensten bij Prolocation afneemt, op Twitter. Ook hostingprovider Domeinbalie, tevens een klant bij Prolocation, meldt op Twitter dat het probleem bij die provider te vinden is.

Prolocation heeft veel grote klanten, waaronder GeenStijl, zustersite Dumpert, de Rijksoverheid en Telfort. Die zijn tot nog toe allemaal offline, al meldt Platform IQ dat advertentieservers weer online komen. Ook Domeinbalie meldt weer online te zijn. Andere klanten, zoals de Universiteit van Amsterdam en Centric, lijken geen last te hebben gehad van het probleem bij Prolocation.

Prolocation is zowel een leverancier van netwerkconnectiviteit als een hostingprovider. GeenStijl neemt alleen connectiviteit af bij het bedrijf, zo geeft de sysadmin van de website aan tegenover Tweakers, wat er op duidt dat het probleem bij die tak van Prolocation ligt.

Update, 13.13: Platform IQ meldt te vroeg over de oorzaak gespeculeerd te hebben. De oorzaak is nog onbekend.Ook kampt het advertentienetwerk nog steeds met een storing.

Bron: Tweakers.net

Tags: storing, hosting, prolocation, geenstijl, rijksoverheid

Reageer op dit nieuwsbericht:

Deel dit nieuwsbericht met anderen:

Overige nieuwsberichten

Menu