CSS REEL Nominee

Google toont informatie over ziektes in zoekresultaten

dinsdag 10 februari 2015 13:17

Google voegt informaties over ziektes met bijbehorende achtergrond en medisch advies toe aan zijn zoekresultaten

De medische informatie wordt opgenomen in de zogenoemde Knowledge Graph, meldt Google. Die Kenniskaarten, zoals Google de informatieblokjes in Nederland noemt, tonen nu al onder meer informatie over beroemdheden, belangrijke gebeurtenissen maar ook het weer.

Google toont bij zoektermen als "wat is keelontsteking" nu uitgebreid in een Knowledge Graph wat de symptomen zijn, hoe de ziekte te behandelen is en hoe vaak de aandoening voorkomt. Ook toont de site met afbeeldingen en grafieken welke leeftijden het bevattelijkst zijn en hoe besmettelijk ziektes zijn.

Google verwijst in sommige gevallen door naar een landelijke gezondheidsorganisatie. De medische informatie is volgens de zoekgigant vooral een startpunt bij het zoeken naar ziektes. De informatie zou het voor patiënten makkelijk moeten maken aan hun arts te vertellen wat hen mankeert.

De informatie wordt samengesteld en beheert door een team van artsen die door Google zijn aangesteld. Ook wordt de informatie door de onafhankelijke Amerikaanse Mayo Clinic extra nagelopen. De nieuwe Knowledge Graphs worden de komende tijd uitgerold.

Bron: NU.nl

Tags: google, knowledge graphs

Reageer op dit nieuwsbericht:

Deel dit nieuwsbericht met anderen:

Overige nieuwsberichten

Menu