CSS REEL Nominee

Smartphones steeds belangrijker voor omzet van Bol.com

woensdag 03 juni 2015 07:15

Smartphones worden steeds belangrijker voor het verkeer naar en de omzet van Bol.com. Dat laat het bedrijf weten tijdens een presentatie op E-commerce Live.

Smartphones zijn inmiddels goed voor ongeveer een derde van het verkeer naar Bol.com, terwijl dat een jaar geleden nog slechts 20 procent was. 

Het aandeel van tablets neemt juist af omdat dat volgens Bol.com minder persoonlijke apparaten zijn en ze deels worden vervangen door smartphones met grote schermen. Tablets leveren momenteel nog ongeveer 20 procent van het bezoek aan Bol.com. De overige 50 procent is afkomstig van pc’s.

Over twee jaar verwacht Bol.com al 40 procent van het verkeer uit alleen smartphones te halen. Ook de omzet zal daardoor groeien, denkt het bedrijf.

Eigen apps

Bol.com heeft sinds driekwart jaar eigen apps in Google Play en de App Store staan. Daarvoor was het voor derden al mogelijk om met het systeem van de webwinkel een app te bouwen.

Gebruikers van de eigen apps blijken echter meer geld uit te geven dan via apps van derden. Bovendien geeft de gemiddelde bezoeker van de Bol.com-apps ook meer uit dan een gemiddelde bezoeker van de mobiele site.

De gemiddelde orderwaarde op de desktop blijft het hoogst, hoewel de apps volgens Bol.com dan vaak een bijdrage hebben geleverd omdat bezoekers meerdere apparaten gebruiken in hun oriëntatie.

Bron: Nu.nl

Tags: e-business, e-commerce, emerce, smartphone, conversie, webshop

Reageer op dit nieuwsbericht:

Deel dit nieuwsbericht met anderen:

Overige nieuwsberichten

Menu