CSS REEL Nominee

Twitter presenteert vernieuwde feed met 'beste' tweets bovenaan

donderdag 11 februari 2016 09:20

Twitter geeft gebruikers vanaf nu de keuze om een feed met daarin 'de beste' tweets te zien in plaats van een tijdlijn op chronologische volgorde. Momenteel is de nieuwe feed opt-in. Twitter zegt de komende weken de nieuwe feature in te voeren.

De nieuwe feed maakt volgens The Verge gebruik van het algoritme dat Twitter ook inzet om de selectie 'terwijl je weg was'-tweets te laten zien. Twitter noemt dat niet specifiek in zijn aankondiging. Volgens de dienst zorgt de nieuwe tijdlijn ervoor dat gebruikers de beste tweets van de mensen die ze volgen niet missen.

Eenmaal ingeschakeld toont de feed bovenaan een selectie van tweets van de 'mensen waar jij het meeste om geeft'. Ook deze selectie wordt in chronologische volgorde weergeven. Door in de app een 'pull-to-refresh' uit te voeren krijgen gebruikers alle nieuwe tweets te zien zoals gebruikelijk. Volgens Twitter reageren mensen die de nieuwe feed getest hebben positief. Zij zouden vaker berichten retweeten en zelf meer tweets versturen.

Vanaf nu is de nieuwe feed te zien door deze handmatig te activeren. Twitter geeft daarvoor instructies op zijn website. In de komende weken zal Twitter de nieuwe feed zelf aanzetten, gebruikers zullen daar een notificatie van krijgen. Gebruikers die de nieuwe feed niet waarderen zullen deze dan zelf uit moeten schakelen. Op moment van schrijven lijkt de nieuwe feed in Nederland en België nog niet beschikbaar te zijn.

Bron: Tweakers.net

Reageer op dit nieuwsbericht:

Deel dit nieuwsbericht met anderen:

Overige nieuwsberichten

Menu