CSS REEL Nominee

'Windows 10 op 8 procent Nederlandse pc's'

maandag 17 augustus 2015 12:20

Inmiddels is op 7,8 procent van de Nederlandse computers die deze maand verbinding maakten met de servers van Statcounter, Windows 10 geïnstalleerd. Dat blijkt uit de openbare statistieken van het bedrijf. Windows 10 is daarmee al populairder dan Vista en XP.

Dat betekent dat het aantal Nederlandse gebruikers van Windows 10 snel stijgt. Vorige maand, waarin de nieuwe Windows-versie werd geïntroduceerd, was het aandeel gebruikers van die versie nog zo klein dat Statcounter Windows 10 nog onder 'overig' schaarde. Inmiddels heeft Windows 10 al een groter marktaandeel op de desktopmarkt dan alle Linux-distributies bij elkaar, en is de nieuwe Windows-versie ook groter dan Windows XP, Vista en 8.

Wel is Windows 8.1 nog populairder, met een aandeel van 20,5 procent, en ook OS X staat met 11,8 procent op meer desktops en laptops. Windows 7 blijkt verreweg het grootste besturingssysteem: dat OS uit 2009 staat op 48 procent van de pc's, stelt Statcounter.

Wereldwijd is het procentuele aandeel Windows 10-gebruikers kleiner: daar ligt het aantal Windows 10-gebruikers op 4 procent. Ook in België staat Windows 10 procentueel gezien op minder pc's, namelijk 6,7 procent. Gebruikers kunnen gratis updaten. Bij de statistieken moet worden aangemerkt dat het niet gaat om een willekeurige steekproef; de cijfers zijn daarmee niet representatief, maar gelden enkel voor internetgebruikers die een website met een Statcounter-teller hebben bezocht.

Wie van jullie gebruikt Windows 10 al en wat zijn jullie ervaringen? 

Bron: Tweakers

Tags: Windows 10

Reageer op dit nieuwsbericht:

Deel dit nieuwsbericht met anderen:

Overige nieuwsberichten

Menu